Nyhetsbrev no. 10. Aktiviteter fremover.

Norske Økosamfunns forening (NØF.)
Organisasjonsnummer: 994 267 922
Post og besøksadresse: c/o SO Motzfeldsgate 1, 0187 OSLO
Bank konto Cultura Bank 1254 05 59390

Nyhetsbrev 10
Januar 2013

Åpent møte onsdag 13 februar 2013 kl 18 00

hos Studieforbundet Solidaritet, Motzfeldsgate 1,
0187 OSLO

Program og presentasjoner:

Bjørn Grinde om sin bok ”Den Menneskelige Dyrehage” – En reise i alternative levemåter.
Oppdatering og mulighet til påmelding – Ecovillage Design Education kurs i sommer på Hurdal økolandsby ved Ane Mari Aakernes.
Jan Bang om den internasjonale konferansen ”Communal pathways to Sustainable Living” som skal holdes i Findhorn i sommer i regi av ”International Communal Studies Association”.
Lang pause med anledning til å bli kjent med hverandre.
Spontane innspill og oppdateringer fra de som er tilstede.
Møtet slutter kl. 21 00. 

Ny hjemmeside fra Danmark

Kære venner i norske og svenske økosamfund! I august fik Landsforeningen for Økosamfund ny hjemmeside. Nu har vi fået et nyhedsbrev hvor I kan følge med i hvad der sker i det danske netværk. I kan tilmelde jer nyhedsbrevet på

http://okosamfund.us5.listmanage.com/subscribe?u=9ead6a61e3edb6bdd5c9027c5 &id=42ea1cf23d

Oppdatering fra Økogrend Sørum

Kristian Wølner i Økogrend Sørum skriver:
Det har vært stille rundt boligprosjektet Økogrend Sørum en stund nå. Dette skyldes ikke på noen måte at prosjektet har støtt på store hindringer eller at vi har gitt opp. Vi har nå kommet dit hvor det kreves mye jobbing for å komme videre med prosjektet: møter med utbyggere, myndigheter og investorer. Samtidig, etter to års frivillig innsats, har flere av styremedlemmene kommet til et punkt hvor de vil prioritere andre oppgaver høyere. Jarle Fagerheim og Kari Bu har bestemt seg for at de vil fortsette å bo i Oslo inntil videre, Mari Wiborg-Jenssen har bosatt seg og tar kunstutdannelse i Nord-Norge og undertegnede har gått tilbake til lokalpolitikk og jobbing med Sørum økoforening.

Derfor er prosjektet nå avhengig av mennesker som ønsker å føre arbeidet videre – enten de ønsker å bosette seg i vakre Rånåsfoss, eller bare vil bidra litt med de forskjellige oppgavene som må løses for å få grenda opp å gå. Når tilstrekkelig mange nye aktive har meldt seg, vil vi kalle inn til nytt årsmøte i foreningen. I mellomtiden vil Sørum økoforening, som i sin tid startet opp arbeidet, gå mer aktivt inn i prosessen. Er du interessert i å bidra framover, svar på denne e-posten – og send gjerne videre til folk i kretsen deres dere tror dette kan være interessant for!

Så har vi gleden av det rykende ferske skisseprosjektet som Frederica Miller fra Gaia arkitekter har utarbeidet for oss! Planskissen inneholder mye informasjon om området og detaljene for økogrenda slik vi ser den for oss. Forhåpentlig blir det lettere for mange å bestemme seg for ei framtid her i Sørum når dere har lest dette.

Ta kontakt: Fordypningshelg i permakulturdesign

Indal gård, Gjøvik kommune, 20. – 21. april 2013

Permakultur baserer seg på å arbeide med naturens økosystemer som modell, og brukes med stor suksess både på gårder og i hager over hele verden, i alle klimasoner.

Målet for kurset er å gi deltagerne en opplevelse av bærekraftig utvikling i praksis, ved bruk av permakulturprinsipper. Kurset vil være nyttig for hageeiere, gårdbrukere, slow food-aktivister, miljøvernere og alle mennesker med kjærlighet til jorden. Her får du informasjon om en måte hvor hver enkelt av oss helt konkret kan bidra til å redusere verdens miljøutfordringer.

Indal gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa.Gårdens bygninger er i dårlig forfatning etter år med manglende vedlikehold. Når det gjelder jordene og skogen som tilhører gården, vil eierne legge til rette for naturlige økosystemer. De ønsker blant annet å etablere en matskog, dyrke flerårige grønnsaker, og lage gårdsdam i forbindelse med en bekk som renner gjennom området. De har allerede høns og vil ha bikuber og flere dyr etterhvert. Skogen ønsker de å drive uten snauhogst.

Målene for helgetreffet er å gi deltagerne:

• anledning til å studere noen av permakulturdesignprinsippene

• en lærerik erfaring i bruk av designprinsippene på et konkret sted.

• en positiv opplevelse av permakultur

Med permakultur kan vi høste av et naturlig overskudd, uten sprøytemidler og kunstgjødsel. Slik den kan brukes til å utvikle et sted uansett hvor det ligger eller hvor stort det er.

Påmelding og mer informasjon:

«Early bird» registrering: Kr 700,- for kurset hvis påmeldingen er betalt før 1 mars, kr 800,- etter den dato. Kontonr 9710 49 44799. Avgiften dekker undervisning, kaffe, te og enkel matservering. Senest påmeldingsfrist 1. april. Informasjon og påmelding til Elin Enger Mollestad, via epost

Seminarleder er Jan Martin Bang, diplomholder i permakultur og aktiv medlem av styret i Norsk Permakulturforening siden 2000. Han har skrevet flere bøker om miljø og fellesskap.

Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk permakulturforening

www.permakultur.no

Welcome to

Ecovillage Design Education

Training For Sustainability – May 30th – Jun 29th 2013

Goals of this course include

★ Empowering and enabling activists and specialists
★ Passing on design skills for effective projects
★ Working in urban and rural environments
★ Restoring nature and building community on our planet ★ Building global consciousness for local action

You will gain

★ Integrative design skills in four areas of sustainability: ecology, economy, the social and worldview

★ 72 hour Permaculture course Diploma
★ Knowledge for building resilience and embracing complexity ★ Basic tools for setting up EDE-courses in your region
★ Personal coaching and empowerment
★ A network of supportive relationships

facebook(event(«EDE(Ecovillage(Design(Educa5on(Course(in(Norway»

Costs and funding possibilities

Course fee: € 1100,-
Food and accommodation: € 2290,- Food w/own camping gear: € 1743,-

Location

Ecovillage in Hurdal, Norway

For more information please contact

Kristin Seim Buflod,

, Tlf: 97 97 93 27
Ane Mari Aakernes Tlf: +47 -41225585

We are inviting committed young people and experienced world workers from all over the planet to come together, study and inspire each other.

We look forward to meeting you!

tirsdag 22. januar 2013