Lokal mat eventyret

Mat-Helse-Miljø-Alliansen markerer sitt 30-årsjubileum

Mat Helse Miljø Alliansen Facebook side.

Følgende informasjon kommer fra nettsiden mhma.no

19. mars 2025 skal vi feire at det er 30 år siden Mat-Helse-Miljø-Alliansen (MHMA) startet det som skulle vise seg å bli begynnelsen på matregionen og lokalmatsuksessen i Nord-Østerdal og Røros.

I 2025 markerer regionen et milepælsjubileum

Fra et lokalt initiativ har Rørosregionen blitt en internasjonal referanse for bærekraftig matproduksjon.
Regionen er blitt en foregangsregion når det gjelder produksjon og foredling av lokalmat som en del av satsingen på verdiskaping og bærekraftige lokalsamfunn. Dette er mer relevant enn noen gang. Mange vil høste erfaringer fra vår region, både nasjonalt og internasjonalt.

19. mars i 2025 skal vi feire at det er 30 år siden Mat-Helse-Miljø-Alliansen startet det som skulle vise seg å bli begynnelsen på matregionen og lokalmatsuksessen i Nord-Østerdal og Røros. Mat-Helse-Miljø-Alliansen stod bak stiftinga av «Mat fra Fjellregionen» – det første lokale matmerket, som skulle sette Rørosregionen på verdenskartet. Dette var mer enn bare et merke – det var en erklæring om kvalitet, bærekraft og lokal identitet. Mat fra Fjellregionen ble senere til paraplyorganisasjonen Rørosmat.

Nøkkelprinsipper for organisasjonen har vært
  • Forbrukermakt
  • Økologisk produksjon
  • Miljøbevissthet
  • Lokaløkonomisk tenkning

Lokal mat eventyret Røros
Lokal mat eventyret Røros