NØF Permakultur grunnkurs i 2022

Dette er det 72 timers internasjonale anerkjente Permaculture Design Course (PDC), og de som fullfører kurset får et sertifikat som gjelder over hele verden. Dette sertifikatet er en god innføring i permakultur og vil være en klar styrke og fordel hvis du ønsker å arbeide for en bærekraftig livsstil og som et supplement til annen relevant utdannelse.

I år tilbyr vi tre slike kurs, på en Økolandsby (Gaia Senter), på en besøksgård (Opaker) og på en retrett senter i Vassfaret (Dharma Mountain) som holdes på engelsk.

For NØF medlemmer er kurset på Gaia Senter av stor betydning. Dette er en av de mest aktive og fortest voksende økosamfunn i Norge, og vi vil sette søkelys på design av økosamfunn i løpet av kurset. Dette er også en anledning for norske økosamfunns aktivister å treffe hverandre og dele erfaringer og kunnskap, og finne frem til en kunnskapsrik dialog og forhåpentlig et aktivt samarbeid i fremtiden.

Gaia Senter Økolandsby, Alvdal

Kurset holdes på Gaiasenteret, som er et økosamfunn under etablering. De er 40 ildsjeler som har skapt et senter for livskvalitet, helse og miljø på gården Follheim

med nærhet til både Tronfjell, Savalen og Rondane. Gaiagjengen har mange ideer og visjoner som skal bidra til å danne fundamentet for en ny og mer bærekraftig måte å leve sammen på.

Tre lange helger (torsdag til søndag) i løpet av våren og sommeren.

Opaker Gård

Når du kommer til Opaker Gård for første gang blir du slått av roen. Det åpne kulturlandskapet rammes inn av skogen og elva. Midt på tunet blir du varmt og hjertelig tatt imot av vertskapet.

I dag er gården et gårdshotell hvor mange av råvarene hentes fra egen eiendom, og danner grunnlaget for gode opplevelser. Gården har 26 overnattingsrom, fine og lyse konferanserom, badstue, vinkjeller, og et godt kjøkken hvor gjestene kan innta maten med en følelse av å være tett på naturen.

Tre lange helger (torsdag til søndag) i løpet av våren og sommeren.

Dharma Mountain

A place for people to reconnect with their inner peace, to find their true potential as a human being on a physical, emotional and spiritual level.
Dharma Mountain is a beautiful place for retreats and workshops. The setting is lovely, the buildings are esthetically attractive, and the distance to Oslo is short. One of the attractions of this place is the good, tasty vegetarian food. There are several good examples of permaculture projects including a keyhole garden, herb and vegetable spirals and an attractive pond with flowforms by the entrance.

Three long weekends (Thursday to Sunday) during the spring and summer.

Mer informasjon: https://www.permakultur.no/aktiviteter/pdc-kalender

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

six − two =