Fordypningshelg i permakulturdesign

Fordypningshelg i permakulturdesign

 Indal gård, Gjøvik kommune, 20. – 21. april 2013

Permakultur baserer seg på å arbeide med naturens økosystemer som modell, og brukes med stor suksess både på gårder og i hager over hele verden, i alle klimasoner. Med permakultur kan vi høste av et naturlig overskudd, uten sprøytemidler og kunstgjødsel.

Målet for kurset er å gi deltagerne en opplevelse av bærekraftig utvikling i praksis, ved bruk av permakulturprinsipper. Kurset vil være nyttig for hageeiere, gårdbrukere, slow food-aktivister, miljøvernere og alle mennesker med kjærlighet til jorden. Her får du informasjon om en måte hvor hver enkelt av oss helt konkret kan bidra til å redusere verdens miljøutfordringer.

Indal gård ligger vakkert til med utsikt over Mjøsa.Gårdens bygninger er i dårlig forfatning etter år med manglende vedlikehold. Når det gjelder jordene og skogen som tilhører gården, vil eierne legge til rette for naturlige økosystemer. De ønsker blant annet å etablere en matskog, dyrke flerårige grønnsaker, og lage gårdsdam i forbindelse med en bekk som renner gjennom området. De har allerede høns og vil ha bikuber og flere dyr etterhvert. Skogen ønsker de å drive uten snauhogst.

Målene for helgetreffet er å gi deltagerne:

  • anledning til å studere noen av permakulturdesignprinsippene
  • en lærerik erfaring i bruk av designprinsippene på et konkret sted.
  • en positiv opplevelse av permakultur slik den kan brukes til å utvikle et sted uansett hvor det ligger eller hvor stort det er.

Påmelding og mer informasjon:

«Early bird» registrering: Kr 700,- for kurset hvis påmeldingen er betalt før 1 mars, kr 800,- etter den dato. Kontonr 9710 49 44799. Avgiften dekker undervisning, kaffe, te og enkel matservering. Senest påmeldingsfrist 1. april. Informasjon og påmelding til Elin Enger Mollestad, via epost elinengermollestadATTgmail.com (ta bort ATT og erstatt med @)

Seminarleder er Jan Martin Bang, diplomholder i permakultur og aktiv medlem av styret i Norsk Permakulturforening siden 2000. Han har skrevet flere bøker om miljø og fellesskap.

 Se også: http://www.facebook.com/events/389777154449124/

Kurset arrangeres i samarbeid med Norsk permakulturforening
www.permakultur.no